Portretfotografie

Maak je alleen maar profielfoto's?

Binnen de portretfotografie houd ik me vooral bezig met profielfoto’s en zakelijke portretten. Maar als portretfotograaf vind ik het ook erg leuk om heel persoonlijke of meer uitgesproken portretfoto’s te maken. Eerder maakte ik al portretten van schrijvers, acteurs en andere kunstenaars. Ook maakte ik castingfoto’s en familieportretten.

Professionele portretfoto’s

Portretfoto’s hebben vaak heel verschillende functies. De foto moet passen bij de context. In een zakelijk portret leg je de nadruk op jouw professionele kant. Maar in een familieportret of een foto voor Tinder wil je waarschijnlijk iets heel anders uitstralen. Auteurs- en artiestenfoto’s zijn vaak eigenzinnig, het zijn echte karakterportretten.
Ook zijn er ongeschreven regels over wat er te zien moet zijn op de foto. Bij een profielfoto gaat het echt om een portret, een foto van jouw gezicht. Als je castingfoto’s laat maken heb je ook half- en totaalshots nodig. In persoonlijke portretten is er meer ruimte voor creatieve inbreng.
Als professioneel fotograaf vind ik het erg leuk om hierover mee te denken, en kan ik je ook goed adviseren. Ik creëer een sfeer die aansluit bij jouw wensen, in mijn studio of op locatie. Samen met jou maak ik de foto die jij in gedachten hebt. Zo krijg je een authentiek portret.

Interesse?

Heb je zelf een idee voor een foto? Heb je een foto gezien waarbij je dacht ‘dat wil ik ook!’? Neem dan contact met op. We kunnen je ideeën dan bespreken en kijken of we er samen uit komen. Ik vind het een leuke uitdaging om samen met jou over een persoonlijk portret na te denken. Dit eerste gesprek is geheel vrijblijvend, je bent nergens toe verplicht. Wil je eerst weten hoeveel zoiets gaat kosten? Ook daarvoor kun je me gerust bellen.