Werkwijze

Een goed portret maak je samen

De fotoshoot is niet iets wat je ondergaat, maar waar je actief bij betrokken bent. Een goede profielfoto maak je samen met de fotograaf!

Doelgerichte werkwijze / direct resultaat

Voor iedere profielfoto neem ik ruim de tijd om tot een geslaagd resultaat te komen. Voorafgaand aan de shoot krijg je per mail nog wat tips om je voor te bereiden op de shoot. Tijdens de shoot bekijken we foto’s samen op een beeldscherm: je kunt dan aangeven of er nog iets is wat je anders wilt of iets wat je wilt proberen. Bij een uitgebreide fotoshoot is voldoende tijd om bijvoorbeeld een kledingstuk te wisselen.

Krijg ik maar één foto?

De bedoeling van de fotoshoot is om in ieder geval één foto te maken waar je helemaal tevreden over bent. Soms lukt het heel snel, en soms kost het gewoon wat meer tijd. Daar valt geen pijl op te trekken. Ik maak in ieder geval altijd een serie foto’s. Als er tijd is om nog wat verschillende dingen te proberen, dan kan dat natuurlijk (kleding, achtergrond).

Als we klaar zijn met fotograferen stuur ik je de beelden toe die we samen geselecteerd hebben en kan je thuis de foto’s (met watermerk) nog eens rustig bekijken en een keuze maken. De foto van jouw keuze wordt dan netjes geretoucheerd, om hem net dat beetje extra te geven. Eventuele onvolkomenheden worden weggewerkt. Je ontvangt je profielfoto binnen een week (in overleg). Natuurlijk kan je meer foto’s uitkiezen, maar daar reken ik dan wel extra kosten voor.

Buiten of op locatie fotograferen?

Een profielfoto buiten, of binnen op locatie, met eventueel iets van de werkomgeving (onscherp) in de achtergrond is natuurlijk ook mogelijk. Dit soort fotografie kan vrij vlot gebeuren. Neem daarvoor even contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden. Zie verder tariefpagina.

Ontspannen sfeer

Tijdens de fotoshoot probeer ik altijd een leuke en ontspannen sfeer te creëren. Geen enkele fotosessie is hetzelfde, en dat laat ik graag gebeuren. Als je even wilt pauzeren – wat drinken, kletsen  of je telefoon even checken – doe dat gewoon, want ik wil niet dat je je gehaast voelt. Lees hoe anderen deze werkwijze hebben ervaren. Beter kan ik het zelf niet zeggen:

Professionele portretfotograaf

Professionele profielfoto

Kies voor een professionele fotograaf! Omdat een profielfoto zo belangrijk is, is het niet zo gek om een professionele portretfotograaf in te schakelen. Daardoor ben je er zeker van dat de foto niet alleen technisch in orde is maar ook dat je er goed op staat. Namelijk een portretfoto met de uitstraling die jij wilt. Dus een recente foto waarmee je voor de dag kunt komen.

Eerst even kennis maken?

Misschien vind je het best spannend om je te laten fotograferen door iemand die je helemaal niet kent. Natuurlijk kan je me van tevoren even bellen zodat we eerst even kennis kunnen maken. We kunnen dan ook kijken of alles duidelijk is en of we mekaar goed begrijpen.

Resultaat!

Vraag je je af hoe je op de profielfoto moet kijken? Maak je daar geen zorgen over.  We maken namelijk meerdere foto’s. Daarna bekijken samen wat voor jou het beste werkt. Ik vind het belangrijk dat je uitdrukking vriendelijk en bovendien toegankelijk is.

collage van verschillende profielfoto's

In overleg

Misschien heb je een heel mooi portret of linkedinfoto van iemand anders gezien en denk je: dat wil ik ook! Aarzel dan niet om contact met me op te nemen.  Ik beschik over een goed uitgeruste fotostudio en heb ruim 15 jaar photoshop-ervaring in de reclame!

Kijk hier ook eens wat meer persoonlijke portretfotografie en informeer naar de mogelijkheden:  Portretfoto

lege poseerstoel in studio

Fotoshoot boeken

Ruime openingstijden studio: op werkdagen van 10:30 tot 19:00 uur. In het weekend fotografeer ik alleen op locatie. Online reserveringen tot maximaal drie weken vooruit.

Mijn agenda zit vol tot 6 november.  Reserveren kan vanaf drie weken van tevoren.

NB. Eenvoudig kosteloos wijzigen of annuleren van een reservering kan tot 24 uur van tevoren.